onsdag 11 maj 2011

Hela serien "Den moderna rasisten"

Jag lade ju upp en sida i min serie "Den moderna rasisten" för ett tag sedan. Men eftersom boken den är med i inte har som syfte att tjäna pengar åt tecknarna utan är ett ideellt projekt så lägger jag upp hela serien här. Hoppas att ni gillar den! Säg gärna vad ni tycker!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

6 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt gjort och en klockren analys. Sista rutan, love it. Och Say whaat var fett fin.

  SvaraRadera
 2. Snyggt och bra. Lite att tillägga om den "antirasistiska rasisten": Det finns väl sådana, men för många tror jag det rör sig om bekvämlighet och brist på världsvana. Man kan ha åsikten att alla har lika rätt i samhället men fortfarande ha omedvetna fördomar, vara omedveten om att ens handlingar inte är konsekventa med ens åsikter. Bor man i ett samhälle där man tillhör majoritetskulturen kan man bli väldigt bekväm av sig. Det som känns hemvant är det tryggaste och man kan alltid skjuta upp "mötet med mångkulturen" till senare.

  Sen blir projektet "bli av med fördomar" lätt till något akademiskt. Seminarier tror jag inte på (men läs gärna Marjaneh Bakhtiari!), däremot vanliga samtal med människor från en annan bakgrund om allt vanligt i livet. Helst inte om skillnader mellan svenskar och invandrare (det bygger bara nya schablonbilder), utan om varandra som individer. Era egna liv, husdjur, barn, intressen och filosofiska funderingar.

  Undvik att göra (och agera efter) tysta antaganden om den andres åsikter, bakgrund, situation. Ditt antagande kanske stämmer på många inom just den gruppen som personen tillhör men inte just honom eller henne. När situationen tillåter så kan man hellre fråga.

  Det var lite grann från Bror Duktig, men de bygger på egna erfarenheter både som svensk och invandrare i ett annat land.

  SvaraRadera
 3. High Chaparral :p 2 st R, inte 2 L som många tror xD Vi får ta med dig dit i sommar då kanske :p Det finns massa shower att titta på. Affärer och grejer att besöka. All personal har tidsenliga kläder, men så finns ju alla vanliga besökare och campare som kommer i typ samma outfits och tycker det är jättekul att leka cowboy. Speciell känsla att gå omkring där!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis vad du menar och håller med om vartenda ord! Det är PRECIS så här det är! Sedan är du väldigt duktig på att teckna också :)
  /Malin

  SvaraRadera
 5. Wow, du är jätteduktig!

  SvaraRadera